Bernhardina

Hobbit - Femhärarslaget (Trailer RECENSION)

Kategori: Recensioner

 
"You have but one question to answer... how shall this day end?"
 

Den nya trailern för Hobbit - Femhäraslaget lär slå webben med storm idag. Det är den officiella trailern för den sista filmen i trilogin, med mycket avslöjande, mycket känslor och mycket action.

Men stridsscenerna är måttliga och tar inte över, vilket gör att jag hoppas att filmen i sig inte blir alltför actionbaserad. Dramat är det viktiga i detta slutkapitel, och trailern lockar med ett flertal intima scener som visar på karaktärernas sorg, oro, ånger och längtan. Musiken inleds lugnt och dystert, men bygger upp till en final full av spänning.

De mest intressanta delarna av trailern handlar om Dol Guldur: Galadriel och Gandalf verkar vara omringade av de nio ringvålnaderna. Spännande att de gör en comeback! Saruman har kanske den tuffaste one-linern av alla filmerna hittills ("Leave Sauron to me") och vi ser även Elrond göra sig redo för strid. Resten av trailern fokuserar på Bilbo och dvärgarnas ifrågasättande av Thorins beslut att gå i krig, något som säkert kommer att ge filmen all spänning den behöver för att bli en nagelbitare hela vägen från Smaugs attack på Sjöstad till upplösningen i slutet.

En mycket bra trailer, en av de bättre från både Hobbit och Härskarringen-trilogin, men en aning förutsägbar. Det finns inga nya karaktärer och de digitala monstren får mig att tänka på Azeroth snarare än Peter Jacksons traditionella Middle Earth. Slaget om skatten i Erebor lär bjuda på överraskningar, men i denna trailer är de få, och de mest spännande inkluderar fladdermössen, som jag tror ger potential till riktigt häftiga krigscener.

 

Filmen kommer på bio den 10/12.