Bernhardina

New Moon

Recensioner

 

 Betyg
: ++++


Jaha, då var vi framme vid filmatiseringen av Twilighthysterikernas absoluta favoritbok. New Moon.

Eller borde vi kanske kalla den för Jacob-boken? Den supercharmiga muskelknutten tar utan svårigheter över bioduken tillsammans med majoriteten av salongens unga tonårshjärtan. Favoriten Edward har fått en konkurens.

Trotts att jag ratat Jacob sedan jag läste den andra boken i Twilightserien (som faktiskt är den jag tycker minst om) kan jag inte låta bli att hyperventilera, som resten av salongen, när han drar av sig tröjan och omedvetet lirar med sina tonårsbiceps. Jacob är inte bara en charmknutte, han lyckas att skrapa ihop flera poäng genom att bara finnas där, för att få filmen att gå vidare (när Edward tydligen inte kan vara närvarande).


I filmen har Bella Swan allt hon någonsin (eller borde jag kanske skriva 'på den senaste tiden') drömt om - ett liv med världens sexigaste vampyr, aka Edward Cullen. Men ett misslyckat födelsedagskalas får hennes pojkvän att tänka efter om han verkligen är bra för henne. Trotts deras stora förälskelse, lämnar han henne kvar i Forks och flyttar tillsammans med resten av sin familj.

Men Bella är inte säker ens när han är borta. Vampyrer kommer och går - och blir mördade av överdrivet digitaliserade vargar.

Hon finner tröst hos Jacob Black, en charmig kille från La Push. Efter en tid blir han en bästa vän till henne, och en omedveten förälskelse.

Men familjen Cullens flytt har ristat djupa sår, och inget kan hålla två själsfränder ifrån varandra - speciellt inte när det gäller liv och död.


Det första jag måste säga är nog att uppföljaren blev för ovanlighetens skull en större succe i mina ögon. New Moon är avsevärt bättre än Twilight, och jag tror att valet av regissör kan ha varit det avgörande. Chris Weitz är kanske inte den med mest erfarenhet, men han är den rätte för jobbet. Jag beklagar att han inte stannade längre än såhär.

plussidan är det roligt att höra de olika familjerna i Cullens prata. Jasper och Emmett har visserligen bara kanske tre repliker var i hela filmen, men det är trevligt som omväxling. När vi ändå snackar vampyrer kan jag ju påpeka att sättet de rör sig på känns mycket graciösare i den här filmen. Vampyrerna har vridit upp sin coolhets-status på en ny nivå. Äntligen får man se lite Vampire-meets-vampire slagsmål, både i början och i slutet. Den negativa sidan är dock vampyrernas ögon. De är mycket klarare och man ser deras färger mycket tydligare i den här filmen (vilket borde ha avarit ett +) men det är svårt att se känslor i ögon med för starka linser. Dessutom känns de lite onaturliga.

Edward - hot as always! Kunde kanske inte jämföras med Jacobs magrutor men snyggare än Taylor kommer alltid Rob att vara. Ledsen, Jake! Men Edward, vampyr som han är, kändes mycket vuxnare i den här filmen, med tanke på att han inte åldras. I mörka (men snygga!) kavajer svansar han omrking med mungiporna nerdragna som om han vore påväg till en begravning. Och i hångelscenerna såg han ut att ha ont. Cheer up!

Jacob Black är ju, som tidigare nämnt, filmens stora mjukisdjur. Man önskade bara att resten av Quileute stammen hade lika välformade muskler, med tanke på att de sprang runt utan tröjor jämt och ständigt. Annars tyckte jag om dem. Vargarna var häftiga.

Volturi kunde ha varit bättre, men också sämre. Marcus stal Caius repliker, och Caius skådespelare passade inte alls in i hans karaktär. Annars var de väl OK.

Musiken var mycket bättre i den här filmen (med STORT undantag av Muse och Paramore för Twilight!). I den förra filmen ratade jag musiken totalt. Bella's Lullaby var nästan bara det enda som dög..


Fundering: Är Robert Pattinson allergisk mot linser? Han var röd i ögonen under hela filmen. Vampyrer kan väl inte gråta?

Fundering 2: Familjen Cullen behöver en makeover. Måste alla trycka upp sjalar i kragarna jämt och ständigt?

Best moment: Första gången Jacob förvandlar sig - OOHH MYY GOOOD!!

Best moment 2: Carlisle och Bella diskuterar själar.. (?) Kan man låta bli att tycka om Carlisle? Skulle inte tro det.

 

Overall: En bra film som får 4/5 av mig! Bästa vampyrfilmen hitills! ;)

Memento Mori - Flyleaf

RecensionerFLYLEAF - MEMENTO MORI (album)

hh

 

Flyleaf har lyckats igen. Se upp Paramore, er största konkurrent har släppt ett nytt enastående album!


Inte för att det finns någon som helst rivalitet mellan banden, och jag ska försöka att inte jämföra dem, men de är båda helt fantastiska rockband med otroliga sångerskor, starka texter, starka melodier.. oj, nu gör jag det ändå! x)


ggg

Efter hela fyra år kom nu uppföljaren till Flyleafs debutalbum 'Flyleaf' ut. Titeln 'Memento Mori' betyder ungefär; Var medveten om döden. Jag måste säga att den blev över förväntan! Helt klart den bästa skivan i år! (Förlåt Paramore och Kelly!)

Flyleaf lyckas helt klart med sitt andra album, och de borde de göra, de har haft fyra år på sig! Jag måste erkänna att jag förväntade mig en liten flopp, för deras första album är ju så otroligt bra. Jag är imponerad att de lyckades hålla sig i samma nivå genom ett album till.

Bara genom att titta på albumet för man en hjärtattack. Designen är ju så otroligt snygg! Och istället för låttexterna i häftet får man ta del av en sorgsam historia om krig, kärlek och tro. Väldigt typiskt Flyleaf.


hhh


Texterna är starkare och bandet har utvecklats sedan vi fick höra från dem senast. Men det är samma Flyleaf som vi förälskade oss i. Frågan är vad det egentligen är som gör det här bandet så bra? Är det de mörka texterna som alltid bäddas in i ett varmt täcke av hopp? Är det Lacey Mosleys häftiga röst som kan nå alla toner hur högt över marken de än svävar? Är det helt enkelt den smått gothiska känslan värdig en Burton film?

Många av låtarna kan mycket väl jämföras med Paramores. Låtar som Tiny Heart, Missing och This Close passar lika bra i Hayleys mun som i Laceys. Trotts att Paramore utvecklas mer och tar mer risker, lyckas Flyleaf ändå kamma hem fler gillande nickar. Men det är omöjligt att säga vilket band som är bäst, för båda har inspirerat mig på så många och olika sätt. Mitt hjärta slår lika hårt för dem båda, trots att jag har lyssnat på Flyleaf längre.

Förlåt! SLUTA JÄMFÖRA!! Jag får försöka behärska mig x]

Iallafall: Ett toppenalbum av Flyleaf! Alla låtar lät som listettor! :)

BETYG: 5/5

BÄSTA LÅTAR:

Beautiful Bride
Tiny Heart
This Close
Swept Away
Chasm
The Kind
Circle
Treasure