Bernhardina

Uppdatering

Aktuellt, Foto - Modell, Mitt.. Liv

 
Bjuder på ännu en bild från när jag, Alice, Hellen och Saga fotade på Skeppsholmen en kväll. Tänkte bara uppdatera med en god nyhet: Jag funderar på att börja blogga aktivt igen. För det första har jag haft paus i nästan två år. För det andra har jag så himla många bilder och fotoprojekt på gång och jag vill gärna ha ett forum för att publicera dem. Så det blir nog lite bloggande framöver, kul va? :)
 
Vad händer i mitt liv? Jag är usel på att skriva om mitt liv. Varför skulle någon egentligen vilja veta vad jag sysslar med? Men har man en blogg kanske man borde försöka berätta. Inte vad jag äter till frukost, vad jag har på mig för kläder eller hur stökigt det är på mitt rum. Det är inte intressant. Jag kan ju berätta att jag kommer att plugga väldigt mycket i höst. Jag ska läsa flera kurser i historia, en kurs om väpnade konflikter och massmedia samt en liten distanskurs i spanska. Jag ser verkligen fram emot det! Det var länge sedan jag kände mig såhär taggad att gräva ner mig i studierna. En anledning till att jag ser fram emot det tror jag är att hela den här sommaren har präglats av ekonomisk osäkerhet. Jag har tvingats låna oerhört mycket pengar av min familj för att klara mig och det är aldrig kul. Jag har fått springa mellan försäkringskassan, skatteverket, arbetsförmedlingen, socialen och diverse underbetalda deltidsjobb. Det är inte lätt att vara student på sommaren.
 
Jag måste stå ut en månad till, men när skolan börjar igen och jag får studielånet kommer vardagen tillbaka. Den stabila tryggheten. Jag tror att erfarenheten gör mig gott. Den ökar definitivt min övertygelse om att vi behöver basinkomst, dvs. villkorslös medborgarlön till alla medborgare i det här landet. Det tar oerhört mycket kraft att fylla i alla tusen papper från socialen och arbetsförmedlingen - samtidigt förväntas man aktivt söka jobb, arbeten som inte finns. Något med systemet är snedvridet och jag tror att det enda som kan lösa problemet är att alla får medborgarlön. Hoppas bara att något politiskt parti driver den frågan till nästa val.
 
Jag hade kunnat söka jobb idag, men jag måste iväg till skatteverket nu. Sedan till socialen.
 

Söker en stylist i Stockholm

Aktuellt

Två bilder från senaste plåtningen. 
Modell: Saba /Zap models
Hår och make up av Jesper Lindgren.
 

Är du modeintresserad och kreativ?

Jag söker en stylist för samarbete inom foto. Du måste bo i Stockholms närområde och ha ett stort intresse för mode. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av att jobba som stylist men du måste känna till trender, vara bra på att samarbeta och ha ett kreativt sinne. Detta är en supermöjlighet för den som alltid varit intresserad av att bli stylist men inte riktigt vet hur man går tillväga!

Observera, detta är ingen jobbannons utan jag söker ett samarbete för att bygga portfolio. Jag samarbetar med modeller vid agenturer som Elite models och MIKAs samt frilansande make-up artister. Därför är det viktigt att du som stylist är lika driven som oss!

Jag är en frilansande mode och porträttfotograf och har gjort mindre fotojobb åt bl.a. BON och ELLE. Jag söker någon som tar vara på chansen, en trevlig person som förhoppningsvis kan ingå i mitt team framöver.

Följande är meriterande: Bakgrund i modebranschen, bakgrund inom konst/design, jobb i klädbutik, olika kreativa projekt osv.

 

Kontakta mig via mejl om du är intresserad: bernhardina@live.com

Skriv kort om dig själv och din bakgrund, varför du tycker om styling, vad du tycker om för designers/modehus osv. Skriv vilka trender du gillar inför hösten 2015. Skicka också tre olika looks du har stylat (det kan vara från tidigare samarbeten, jobb eller helt enkelt tre olika outfits du satt ihop åt dig själv!)

Missa inte denna chans - ser fram emot ditt mejl :)

 

Plåtat i Stockholm igen

Foto - Behind The Scenes

 
Hoppas ni inte tröttnar på behind-the-scenes bilder! Här är några från härom dagen då jag plåtade modellen Saba Petren. Jesper Lindgren fixade make up och hår.