Bernhardina

Masken

Text - Funderare

Ibland känner jag mig väldigt nere. Men det kanske är en del av att vara tonåring.
Jag kanske verkar vara den alltigenom positiva tjejen i mångas ögon, men det ni ser kan också vara en mask. Jag kan uppriktigt säga att jag kan känna mig så jävla ensam när du ler sådär vackert. Jag kan verkligen må skit när du skrattar och ser glatt på mig. Det är då jag lägger på masken, som ler tillbaka. För det skulle plåga mig om du fick se hur ledsen jag var. För du bryr dig, och om jag är ledsen är du det, för min skull.
Jag vill inte att du ska vara ledsen, du betyder så mycket för mig.
Så masken rycker fram.

Dammkorn

Förvirrade Jag

Och priset till det dammigaste rummet går till hmm vem tror ni?

Jag sitter i mitt rum och ser hur dammkornen virvlar runt i solskenet. De ser ut som glitter där de dansar omkring, som fallande snöflingor, som strålande stjärnor. Jag har aldrig tänkt på det, men att betrakta dammkorn i luften kan vara mycket rogivande.

Jag känner mig som ett dammkorn. Jag virvlar runt i världen, kan inte bestämma åt vilket håll jag ska flyga åt utan följer med luftströmmarna. Jag svävar fram och tillbaka, betraktar, iakttar, begrundar - bara hänger på. Jag kanske verkar grå och tråkig men när solen lyser på mig avslöjar den mig. Då glittrar jag. Då lyser jag.

Jag är fångad i en massa tankar, men jag kan inte tänka klart just nu. Det sjönk ju precis in att jag har sett Coldplay på riktigt, världens snyggaste man Chris Martin stod bara några meter ifrån mig, högst fem. Jag minns faktiskt inte så mycket från den natten. Allt är oklart, suddigt. Mina minnesbilder är svaga, de har nästan tonat bort.
Jag minns bara musiken.
Och att jag var väldigt, väldigt lycklig.cbmcm

COLDPLAY, Stockholms Stadion 22 Augusti 2009

Recensioner

cgdfhdfh

COLDPLAY
Betyg: ++++

Solen sänker sig sakta bakom arenaläktarna på Stockholms Stadion och jag stampar otåligt med fötterna. Jag har väntat i flera timmar nu! Först två timmar i en kö som kändes som flera kilometer lång. Sedan 3 timmar inne på arenan (ståplatts!) där alla står tätt packade och badar i varandras svett. Lite kul blir det när White Lies träder in som förband men alla har vi kommit hit för att ta del av något mycket större.
Efter nästan exakt 5 timmar får jag se det jag har kommit till Stockholm för att se. Coldplay's fyra medlemmar skrider in på scenen med ett varsitt tomtebloss under tonerna av "Life in Technicolor" och drar sedan direkt igång med publikfavoriten "Violett Hill".
Det är världens bästa stämning och det är underbart att se hur roligt bandet har på den stora arenascenen - där de hör hemma! Publiken hoppar som galningar och jag hoppar med dem. Konfetti, ballonger och fyverkerier gör allt bara ännu roligare - som en stor folkfest, en hyllning till musiken.
Allsången ljuder högt över stadion och Chris Martin skrattar och säger; "This is going to be good!"
Publiken på 30 000 överhettade fans vrålar instämmande till svar.

Bästa låtarna: Fix You, In My Place, Viva la Vida, Death and all his friends, Life in Technicolor II och The Scientist.
Sämsta låtarna: Politik, Glass of Water och Strawberry Swing.

BILDER:

bvnfgjgfjgf
Kö utanför Stockholms Stadion

chdfhdf
Scenen inne på arenan

bmvkvgk
Över 30 000 åskådare fanns på plats

dxgfdxhdfhfsd
Coldplay drar igång och det blir fullt ös!

vhxfhxfhxf
Storbildskärmen var VÄLDIGT stor

cghxfhsf
Coldplay (suddig bild men jag hade inte systemkameran med mig!)


dfhsdhsf
THE END!


VIDEO SOM JAG SPELADE IN, 30 SEKUNDER AV LÅTEN 'IN MY PLACE':