Bernhardina

Julen är slut, 2011 är här

Mitt.. Liv


Tagen med Nikon D80 + Nikon Speedlight SB-600

Jaja, jag vet att tjugondag knut dansar julen ut, men för mig är julen redan över. Nu blir det fokus på 2011!

Jag har absolut inga planer inför nästa år, får ta det lite som det kommer :) Att utvecklas är nog ingen dum idé men det kommer jag nog att göra vare sig jag vill eller inte ^^

Att göra imorgon, sista dagen på året 2010:
- Handla mat till nyårsmiddagen (i år tar jag hand om förrätten)
- Gå upp på stan
- Städa mitt rum
- Gå till gymmet och nyårsförbränna
- Göra klart bildspelet för året som gått :)

Vet inte om jag hinner blogga imorgon, isåfall önskar jag alla redan nu ett Gott Nytt År! :D ♥

Bernhardina ♥ Plopp

Dagens SmåkulDet är som Buss och Kram fast i choklad. Jag faller alltid för den här typen av flirt. Love ♥

Narnia - The Voyage Of The Dawn Treader

Recensioner

Narnia

The Voyage Of The Dawn Treader

Två filmatiseringar av de sju böckerna i Narnia-serien har vi fått ta del av, idag hade den tredje filmen premiär. Den femte boken, Kung Caspian och Skeppet Gryningen, har alltid varit en av mina absoluta favoriter i serien. Alltså kändes det extra spännande att slå sig ner i biosalongen med 3D-glasögonen på näsan och ett brett flin på läpparna. Den starka förväntan hade övertaget.

I filmen får vi följa de två yngsta syskonen Pevensie, Edmund och Lucy, när de tillsammans med sin kusin Eustace Scrubb än en gång hamnar i Narnia. Där får de följa med kung Caspian på hans skepp Gryningen, och en spännande färd österut väntar, full av äventyr.

Filmen är en av de bättre jag sett på ett tag. Den innehåller spänning, dramatik, mysterier, fantasy - utan att snubbla över sina fötter under det fullsmockande händelseförloppet. Caspian är snyggare än någonsin och huvudkaraktärernas personligheter lyser allt starkare. Ingen saknar de äldre syskonen, Peter och Susan, som varit "vuxna" länge nog för att vi ska gäspa så fort de dyker upp i bild. High King Peter har skönt nog bara en enda scen i hela filmen. Tummarna upp för det!

En bra film, högklassig fantasy som den ska vara - med magi, mysterier, hjältar och drakar - men trevligt nog utan kliché. Om jag måste komma med något negativt önskar jag att de kanske kunde hoppat över det underliggande kristna buskapet i slutet - men det är CS Lewis bok och att de följer den noga är alltid ett plus.

Jag ger filmen 4/5 ++++! Rekommenderas för de som saknar Pirates: Dead Mans Chest, eller bara inte kan få nog utav Narnia.