Bernhardina

The Hobbit - The Battle of the Five Armies (TEASER) Recension

Aktuellt, Recensioner

 
The Hobbit: The Battle of the Five Armies första teaser sätter tonen för ett mer tragiskt slutkapitel. Arméer redo att störta mot varandra. Överlevare som lämnar sin brinnande stad bakom sig. Bilbo som sitter ensam i Erebor och Thorin som proklamerar: I will have WAR! Det är den mörkaste teasern hitills.
 
Domedagskänslan gör ett starkt intryck ihop med samma sång som Pippin sjöng i The Return of the King, den som handlar om just Bilbos resa. Dvärgarna är påväg ut i krig. Thorin ber om deras lojalitet en sista gång, vilket tyder på att gruppen kommer att ifrågasätta hans motiv. Det lägger grunden för en film full av konflikter.
 
Jag hade önskat mer bilder på vår allas favoritdrake Smaug, men får nöja mig med en glimt. Greenscreen har aldrig varit mer uppenbart, frustrerande och vackert. Det ser mer ut som ett dataspel än någonsin, faktiskt. Ännu en vargattack på en släde får det att verka som en grej i The Hobbit. Orcer ser mer ut som Pokémon än orcer. Den bästa bilden är kanske den på överlevarna som lämnar Laketown, tack vare Nya Zealands miljö, och när Galadriel kysser Gandalf, vilket kan vara den vackraste bilden i trilogin hittills - den säger mer än tusen ord.
 
Trots allt prat om att övergången från denna film ska matcha The Fellowship of the Ring (den film som kanske hade minst animerade figurer av alla Ringen-filmerna) ser The Hobbit: The Battle of the Five Armies ut att bli ännu en fest för grafikälskare. Tonen är dystrare, det går inte att förneka, men jag önskar att man hade filmat mer på plats istället för i studio. De klara färgerna och den perfekta belysningen suger all realism ur en värld som tidigare kändes så nära.
 
Låt oss hoppas att filmen ser bättre ut när den är klar. Teasern för The Desolation of Smaug gjorde inte heller filmen rättvisa. Jag ser förstås fram emot denna sista del ändå, men framförallt vill jag se en riktig trailer nu i höst!

Osminkad och vild och lite tankar om sånt

Förvirrade Jag, Mode & Skönhet

 
Det är ett tecken på att jag kommit en bit, att jag kan lägga upp en osminkad bild såhär! Jag har haft komplex över mitt utséende så länge jag kan minnas, inte minst över min osmickrande hy. Det är en hel del som har "vuxen-acne" precis som jag och jag lider med er, men för mig har det blivit lättare att acceptera. Visst önskar jag att jag inte hade det, men det finns knappast något jag kan göra åt det och det är bättre att lägga sin energi på annat. Det lär låta klyschigt nu, men att trivas med sig själv handlar mycket om att acceptera sig själv och ens brister. Jag anser dessutom inte att min hy är en av mina största brister, det är defenitivt att jag är lat som fan, matglad och isoleringsbenägen. 
 
Faktum består dock att jag hellre sminkar mig än går ut såhär. Du kanske inte tycker att det ser så farligt ut på bilden (men hallååå, filtret gör det hela mindre uppenbart!!)... Är jag en hycklare om jag säger att man ska acceptera sina brister och ändå sminka sig? Näje. Bara för att min hy är ful och jag accepterar det betyder det inte att jag måste gå runt och skylta med det. De flesta människor ser bättre ut i smink. Det är hela syftet med smink! På samma sätt ser de flesta människor inte kloka ut i för mycket smink!
 
Man ska använda så mycket som man själv trivs med helt enkelt. När jag är sminkad får jag bättre självförtroende och känner mig finare - men jag börjar inse mer och mer att det är en konst att vara osminkad också. Det krävs ett visst flyt. En viss självdistans. Det beundrar jag.
 
En osminkad människa är en vild människa. Hur vild är du? Grrrr!! ;)