Bernhardina

Änglar och Demoner (Ron Howard)

Recensioner

Änglar och Demoner (Angels and Demons)

av Ron Howard (boken skriven av Dan Brown)

med Tom Hanks


Filmen tar efter bokens handling nästan exakt. I forskningslaboratoriet CERN stjäls en del av den mystiska energikällan antimateria som har kraften att ge elektricitet åt en hel stad - eller förinta en. Samtidigt ska en ny påve väljas i Vatikanstaten vilket nu är världens centrum för uppmärksamheten.

Robert Langdon (Tom Hanks), professor i religiös symbolik, kontaktas snart av Vatikanstatens säkerhetspolis och får reda på att en urgammal fiende till den katolska kyrkan, en grupp kallad Illuminati, har kidnappat fyra kardinaler (påve-kandidater) och hotar med att döda en varje timme fram till midnatt, då de tänker låta antimateria komma i kontakt med materia (vilket orsakar en kraftig explosion som skulle förinta hela Vatikanen och delar av Rom.). Langdon måste nu, tillsammans med den vackra CERN-forskaren Vittoria Vetra (Ayelet Zurer) försöka hitta den så kallade 'upplysningarnas väg' som ligger gömd i Vatikanstaten, och hinna till de rätta fyra katedralerna där kardinalerna skall mördas innan morden sker, men viktigast av allt - hitta platsen där antimaterian är gömd innan Vatikanen sprängs i bitar.

khgkgkj


Filmen ligger förståss inte i närheten av bokens kvalité - men jag tycker ändå att den förtjänar mer än DN's ynka ++ av +++++. Visst kan man himla lite med ögonen när huvudpersonerna springer åt de håll som statyerna pekar, eller när de oftast hinner 'precis' i tid till attentaten. Men det är faktiskt så det är i boken, så jag tycker inte att man ska klaga på det.
Filmen känns spännande från första sekunden till sista - och jag tror att om man inte läst boken får man sig en och annan aha-upplevelse! Det är faktiskt en film av kvalité - inte felfri - men galet spännande rakt igenom, vilket en bra film ska vara. Väldigt bra skådespelarinsattser av bland annat Stellan Skarsgård och Ewan McGregor.
Mycket bättre än DaVinci-koden, men jag tycker ju om filmer som är spännande, har inslag av historia, religion och vetenskap.

Den här filmen hamnar på min topp 10 lista över bästa filmer som jag sett, långt ner, men ändå! :) Den får ++++! Se filmen och läs boken för den är JÄTTE BRA!! ^^


//Bee XOXO

Inspiration..

Text - Funderare

Inspiration är en klurig grej. Den kan sitta i ett jävla hörn någonstans och vägra att dyka upp. Den kan stå och vänta otåligt på att man ska komma men envist stå kvar när man vill att den ska dyka upp. Den kan uppebara sig under de mest bisarra förhållanden eller helt enkelt välja att inte uppanbara sig alls. Inspirationen, musan, är inte tämjbar. Hade den varit det hade jag varit en stor författare slash konstnär just nu.

Att vänta på inspiration är det jag hatar mest. Kanske mest för att det aldrig fungerar. Men hur fan ska man göra då? Musan är ett retsamt litet monster som hoppar upp och ner och vifftar med händerna som för att säga att mig tar du aldrig. Och så fort man inte längre vill fånga den, smyger den fram, långsamt, och sen får man världens jävla idé och tackar gudarna för att musan har varit barmhärtig åh tack gud tack ja man blir helt jävla överlycklig.

Jag hatar och älskar hatar och älskar hatar och älskar mina härliga djävulska musa! :-]


Idag sålde jag lite möbler till en jättehärlig männsika! En fisk såklart, de är de härligaste människorna! :P Kreativa och fantasifulla och romantiska och vänliga! Kan det bli bättre? :) Det var lite stök och få in grejerna i hennes bil men som tur var hade vi viljestyrka och humor så det fungerade i slutändan! :P Haha, vi fick en dassbok av henne som tack! Haha :D

Vad glad man blir när man träffar härliga människor. Det är sant det som sägs att ett glatt leende kan förgylla en hel dag! :)

6

Twilight - Filmen

Recensioner

Jag är helt hopplös, jag vet! :P

(OBS! Spoilers nedan!)

Nu såg jag ju ändå Twilight, fastän jag sa att jag inte skulle göra det O__o' Men mamma hade hyrt filmen och jag började kika och så var jag ju såklart fast!


Okej, såhär tyckte jag om filmen;

Bella var sådär, men film-Bella kändes lite tråkigare än bok-Bella. Men jag antar att hon var OK. Men herregud ska Jacob verkligen se sådär gullig ut? O_o Jag föreställde honom inte alls sådär charmig.. heheh ^^' Edward var beyond perfect :O Så fort han öppnade munnen smällte jag såklart. Rob är verkligen perfekt som rollen!! Han spelar jättebra - film-Edward levde verkligen upp till mina förväntningar :P Det gjorde faktiskt hela familjen Cullen. Jag tyckte speciellt om Japser och Esme :)


Okej, så castingen var bra! Till och med klasskamraterna var bra :P Och the bad guys var också väldigt bra, speciellt James, han var sådär äckligt ond som man vill att dom ska vara x) Men musiken SÖG! Det var faktiskt den dåligaste film musik jag hört (med STORT undantag för Paramore!).

Jag tyckte i stort sett att filmen började lite sådär halvtaskigt som jag föreställt mig, men växte och blev riktigt bra i mitten och sen föll det på slutet. Slutet var för snabbt, och dom missade ganska så mycket där. Det fanns stora luckor som jag önskade att dom hade fyllt igen. Jag hade t.ex. velat sett mer av striden med James än skolbalen på slutet.

- sammanfattning:

Filmen levde bara upp till mina förväntningar för att de var så låga, men jag kommer defenitivt köpa den eftersom 1. Det är fantasy. 2. Böckerna är ju bra. 3. Edward är en sexgud. Bästa scenerna var så fort dom filmade medlemmarna i familjen Cullen (speciellt Edward) och kyss scenerna var över förväntan, haha :P ;) Sämst var slutet eftersom det gick lite för fort och det var ju inte alls svårt för Bella att smita ifrån Alice och Jasper O_o Så filmen får +++! Hade egentligen gett den ++ men eftersom jag var så förberedd på en dååålig film blev jag lite överaskad. Den var ju faktiskt inte dålig som jag trodde :P

                                                                                        TWILIGHT IN MY <3

Filmen