Bernhardina

Mitt år 2013

Aktuellt, Mitt.. Liv

Helena på innebandynatten i Örebro 2013

JANUARI – Året började ganska hektiskt. Jag var upptagen med universitetsansökningar och tankar på framtiden. Studenten började kännas allt närmare och jag oroade mig för mitt ofärdiga projektarbete. En trevlig sak som hände den här månaden var innebandynatten då jag och Helena klädde ut oss till norrlänningar.

Sara och Helena i Stockholm under bildesteternas studiebesök ♥

FEBRUARI – Månaden jag fyllde 19 år! Jag blev firad av familj och vänner och det kändes stort och bra att ha en nia som andra siffra i åldern. Jag åkte till Stockholm med min bild-estet-klass den här månaden också, gick på tre utställningar under en dag vilket var AMAZING!

Helena gjorde fina lergrodor :)

MARS – Jag hade min första fotosession sedan jag skadade benet vilket var med Anna och kändes bra! Jag gjorde några sista ändringar på manuset för Exteratio och inspelningen började i slutet av månaden. Jag gav mig med andra ord ut på djupt vatten. Hade aldrig regisserat en scen med seriösa skådespelare tidigare!! Där tror jag att mina år som fotograf hjälpte otroligt mycket för jag kunde ge direktiv utan att det kändes konstigt i alla fall. Men svårt var det, svårare än jag trodde!

APRIL – Hela den här månaden var fullbokad för filminspelningen! Det var otroligt stressigt, otroligt frustrerande, otroligt sömlöst och fullkomligt fantastiskt. Galet vad mycket jag lärde mig om filminspelning under den här månaden…

Jag i Malmö inför Eurovision Song Contest 2013

MAJ – Under den här månaden jobbade jag som en tok inför avslutningsutställningen av estet-treorna! En känsla av att allt var på väg mot sitt slut dominerade. Sorgligt men vackert att ta studenten. Spänningen liksom låg i luften. Jag åkte också till Malmö och såg finalen i Eurovision Song Contest. Det bästa jag varit på! Underbar stämning, trots att fel låt vann.

Malin, Helena och William på studenten
 
Jag på studenten :)

JUNI – Månaden jag tog studenten! Den bästa dagen i mitt liv hittills, så underbart var det…! I Juni satte jag också igång att skriva ordentligt på min bok. Bestämde mig för minst 1000 ord varje dag vilket är mycket för mig. Och jag lyckades hålla mig till detta!

Var även hos min finaste syster Adriana i Falun när hon tog studenten / Juni 2013 ♥
 
Spaning på IKEA inför lägenhetsbyte i juli 2013

JULI – Juli var mysigt! Var i Stockholm och såg Rihanna, Anna bjöd mig på en supermysig studentpresent – kamelridning! – och jag fick reda på att jag kommit in på historikerprogrammet i Uppsala! Juli var underbar…

Min fina vän Linnéa i augusti 2013
 
Plåtning i Stockholm augusti 2013

AUGUSTI – Invigningen av Tele2 Arena minns jag väldigt tydligt! Robyn, Winnerbäck och Kent på samma kväll – kan det bli bättre än så? Vilken toppenkväll det var! Jag var även och såg Prince i Stockholm, hade min första fotosession i Stockholm och var i Uppsala och checkade in min blivande hemstad – i slutet av månaden flyttade jag dit också!

 Engelska parken campus

SEPTEMBER – Började på historikerprogrammet i Uppsala. Den här månaden var väldigt intressant. Lärde känna Uppsala och nya människor. Lärde mig en massa om historia dessutom! Hektiskt och mycket ansvar att vara universitetsstudent.

Jag i Oktober 2013
 
Plåtade lite också i oktober 2013! Experimenterade med studioljus :)

OKTOBER – Jag började vänja mig vid universitetslivet. Föreläsningar, seminarier och höstfärger.

Fotade i november också - resultatet kommer 2014!

NOVEMBER – November gick segt! Tror det var den segaste månaden på hela hösten för jag längtade så efter den nya Hobbit filmen (neeerd) och mitt liv började kännas ganska enformigt. Jag saknade att måla varje dag! Som tur var fotade jag lite och höll mig kreativ på det sättet. Men överlag var november ganska jobbig…

 
DECEMBER – Om november gått långsamt gick December väldigt fort. Tiden bara rann iväg! Älskade nya Hobbit-filmen (tur!) och firade jul med familjen – första året vi bodde åtskilda allihop! Kändes lite konstigt men ändå bra på ett sätt.

Imorgon är det 2014 och det har varit ett bra år. Mycket underbara saker har hänt. Jag har faktiskt väldigt lite att klaga över ♥ GOTT NYTT ÅR!!!

Karlstad here I come! + Funderingar om framtiden

Foto - Modell, Förvirrade Jag, Text - Funderare

En av bilderna jag tog på Elin i höstas.
 
Som sagt, på nyår åker jag till Adriana och partajar i min födelsestad Karlstad! Från Värnens sydligaste spets till dess nordligaste topp på mindre än en vecka. Ska bli riktigt kul!! Det enda tråkiga är att jag inte kan stanna på grund av plugget...
 
På senaste tiden har jag ifrågasatt mitt val att läsa historikerprogrammet. Inte för att jag inte trivs - det är ett jätteintressant program och jag älskar Uppsala! - men jag saknar konsten. Jag saknar att hålla på med bild vilket är vad jag älskar. Jag är sjukt intresserad av historia förstås, men egentligen är det kanske konsthistoria jag vill gräva ner mig i. Så en kurs i konstvetenskap skulle nog sitta fint.
   Å andra sidan, jag vill så gärna läsa historia, det vill säga ALL historia, världens historia, samhällets historia, politikens historia! Jag är väldigt förvirrad just nu. Det kliar i fingrarna efter konstskola, men är det klokt? Det känns som det inte är någon idé att ens fundera på utbildningar inom fotografi för visst verkar det som att alla vill bli fotografer! Jag vet att jag är bra på det, men jag saknar kanske den sociala biten. Eller är dålig på den, rättare sagt.
   Sedan har jag alltid velat syssla med film också. Där känns det dock lite meningslöst. Som att det inte finns någon framtidstro inom branschen svensk filmindustri. Det är samma gamla deckare eller komedier som spelas in i detta avlånga land. Vill man göra något annat får man söka sig utomlands.
   Det jag allra helst vill bli är författare. Jag vill skriva. Det är inget man utbildar sig till. Det lär man sig med åren... men tills dess då?
 
Nu får det vara nog med funderingar ^^ Hoppas du får en bra nyårsafton! Det kommer jag att få ♥
 
 

EXTERATIO - Teaser

Aktuellt, Film, Mitt.. Kulturliv, Projekt

 
Här kommer äntligen en sneakpeak på filmen jag och Elias Gruvberger jobbat med under 2013! Det är en teaser, så den förklarar inte så bra vad filmen handlar om, men förhoppningsvis kommer en riktig trailer nästa år som är lite mer berättande. Sprid gärna vidare :) 

Hoppas din julhelg varit AMAZING! Jag hade supertrevligt hos mina kusiner på juldagen då vi firade en brittisk jul, nu är jag hemma igen i några dagar innan nyår då jag åker till Karlstad och träffar min bästa vän Adriana ♥ vad jag ska göra under dessa få dagar? Skriva om arbetarrörelsens efterkrigsprogram. OTROLIGT KUL, eller?