Bernhardina

Spöke

Skolans toaletter är nerklottrade av minnen i varje hörn. Här dröjer viskningar om drömmar, kärleksförklaringar och hångel kvar.
Varje ord ristat i väggarna vittnar om en alldeles unik själ. Jag känner till varenda stavelse. Det här är en grop mitt i sandstormen.
Toalettsittsen är hård, jag vrider mina vita händer i knät. Endast skuggorna i glipan under dörren vittnar om en värld utanför, och de kvävda ljuden, de dämpade rösterna. Här sitter jag, tyst och stilla, och väntar på att tiden ska ta slut. Att världen på den andra sidan ska gå under.
För jag är bara en skugga för dem, ett spöke som inte visste vägen. En missvisad ande som aldrig gick mot ljuset. Ett steg i fel riktning.
Den grå dörren är trött på mitt stirrande, lampan i taket blinkar sorgset till. Handfatet har mött alltför många tårar.
Och när det ringer in: tryck på knappen. Spola ner alla känslor och lev igen. Lev det liv de vill att du ska leva, livet som passar dem bäst.
Gå ut och möt den främmande världen. Och glöm att du är människa.
För du kommer aldrig att vara en för dem.

© by Bernhardina Hörnstein 2009

Sämre än djur

Text - Funderare

hfshhh
(Jag tycker synd om den här hjärntvättade folksamlingen)

Jag såg nyss på en dokumentär på kanal 2 som hette Sämre än djur. Den handlar om hur man ser på homosexuella i andra kulturer. I t.ex. en muslimsk familj var en av döttrarna homosexuell. Hennes styvpappa blev rasande när han fick reda på det och misshandlade henne under flera år. Nu har han flyttat tillbaka till sitt hemland och när dokumentärfilmarna intervjuade honom tyckte han fortfarande att dottern var "inte ens en människa, sämre än djur" och han önskade att hon skulle "bli en människa igen". Han tyckte att hon förlorat sin heder.

Jag känner mig bara tvungen att ta upp det här för att det är så hemskt. Jag blev väldigt upprörd när jag såg den här dokumentären. Hur hemskt är det inte att en pappa inte accepterar och respekterar sin dotter trotts att hon har en annan läggning? Hur kan man tycka att någon syndar genom att älska en annan människa? Vad spelar könet för roll egentligen? INGEN!

Det fanns också en homosexuell kille med i dokumentären som hotades av sin familj och sina släktingar för att de inte accepterat hans läggning. Han var tvungen att söka efter skyddad identitet. Hur sjukt är inte det? Hotad av sin egen familj? Hans mamma hade tydligen sagt, när han kom ut med sin läggning offentligt: "Det gör ont i mig när jag tänker på hur hårt du kommer att straffas på domedagen."

Det gör mig förbryllad, ledsen och arg att höra hur hjärntvättade vissa kulturer är än idag. Tänk att vi lever på 2000 talet och det finns fortfarande folkgrupper som tänker som de gjorde för flera hundra, till och med tusen, år sedan! Sånna människor får mig att må illa.