Bernhardina

Min första tenta nu då!

Foto - Porträtt

Modell: Louise Tauman
 
Jag har hittat världens bästa fotoplats på ladugårdsgärdet i Stockholm, blir så glad! Jag har alltid problem när jag ska fota i huvustaden eftersom jag inte känner till den så bra, men nu börjar jag samla på mig en del favoritplatser! Längtar dock till varmare dagar, för jag gillar att jobba utomhus med naturligt ljus, men igår var det sådär trist, blött och grått ute. Bilderna blev dock skitbra! Lägger upp inom kort.
 
Just nu pluggar jag till en tenta i antik konsthistoria vilket är väldigt spännande och väldigt läskigt eftersom det blir min första tenta. Japp, efter tre terminer på universitetet kommer den slutligen! Blir finemang att sitta på min födelsedag och råplugga - tentan är nämligen dagen därpå! Ljuva värld! Förhoppningsvis blir det inte min sista födelsedag, för det vore rejält sorgligt...
 
Ser fram emot att ha en slags plugg-mys-i-soffan-med-tårta-och-en-tjock-konstbok-födelsedag! Förmodligen blir det dock en hel del stress som jag förtränger ur min förskönande vision av dagen... ^^
 
 
 

En skev värld

Text - Funderare

Jag stötte på uttrycket "face it like a man" på ett forum i morse och blev fundersam. Googlade "face it like a woman" istället för att se om det är ett lika accepterat uttryck. Låt oss vara ärliga, det finns lite som en man måste möta i sin vardag som inte en kvinna också måste möta.

Det första som kom upp var länkar som handlade om en film vid namn "A womans face". Därefter kom följande upp:

 

"Should women shave their face?"

"Should every woman SHAVE her face?"

osv.

 

Efter det:

"What men look for in a woman's face"

"When is it permissible for a woman to uncover her face?"

 

Jag googlade därefter "face it like a man" för att jämföra. Ingen av rubrikerna till länkarna hade något med det motsatta könet att göra. Ingen av dem handlade om hur en man borde sköta sitt ansikte, om han borde raka det eller inte? Dölja det eller inte? Vad kvinnor letar efter?

Kan bara dra en slutsats av detta:

Det är en skev värld vi lever i.

 

 

 

Måndagströttheten

Aktuellt

Modell: Louise Tauman

Jag hamnade mitt i en politisk pajkastning idag! Jag var redan uppjagad efter att jag försov mig från föreläsningen och blev därför extra verbalt våldsam i denna debatt, slängde mig med svärord som den värsta sortens retoriker och det är inte likt mig. Det skulle jag naturligtvis aldrig våga göra om debatten inte var över internet! Jag brukar förakta människor som håller på som jag gjorde idag och jag skäms...
 
... men ibland blir jag så trött! Trött på alla fördomar, på okunskapens grisiga ansikte som visar sig så fort jag bläddrar bland forum på internet. Det märkliga är att jag aldrig kan sluta ge svar på tal när jag upptäcker det, för inget provocerar mig som okunskap. Ger det något? Anstränger jag mig förgäves?
 
Kanske! Tänker ändå inte sluta, men jag tänker hålla god ton i fortsättningen ^^
 
Ovan är en bild från min senaste plåtning med Louise, en supertrevlig tjej som jag läste idéhistoria med i höstas! Hon råkar dessutom bli väldigt bra på bild vilket jag naturligtvis utnyttjade! Mer kommer!