Bernhardina

Mello i år igen?

Kategori: Aktuellt

Ännu ett gammalt självporträtt! Gillar att se tillbaka på bilder, ursäkta throwbacks ^^
 
Så var det MELLO i år igen? Jaså, trodde att vi hade lagt ner den skiten...
Nejdå, det är inte skit. Bara nästan. Jag har alltid varit ett stort Eurovision Song Contest fan och blev bara ett ännu större efter att jag var i Malmö förra året och såg det live för första gången. Det är tråkigt att Sverige ska vara ett av de länder som förstör ESCs potential att vara en seriös och bra musiktävling, en arena för artister som vill slå utomlands. När Loreen vann fanns det hopp, men det krossades grundligt förra året och i år.
Men nu ska vi inte beklaga oss för mycket. Jag kommer att titta, precis som alla andra år, för det är väl ändå mars månads höjdpunkt för en stor del av befolkningen.
 
Startlistan för årets final:

1. Anton Ewald – Han kan fortfarande inte sjunga men han kan fortfarande dansa som en kung. Låten har vissa bra partier som ideligen dras ner av det sämre valet av artist. Det sticker inte ut lika mycket som Beggin’.

Min tippning: Folket glömmer bort detta i röran och juryn rynkar på näsan. Det blir en bottenplacering.

 

2. Ellen Benediktsson – Den vackra rösten som sjunger om den vackra fågelsången. Fåglarna lyfter på slutet och lämnar bidraget att falla platt och livlöst.

Min tippning: Juryn kommer att tycka bättre om detta än folket, men ändå inte alltför mycket. Hamnar i botten.

 

3. Alcazar – Disco! Disco! Disco! Så avslutar Alcazar sitt exploderandeglittrandenittiotalmötersjuttiotalmöterLasVegasbidrag. Kanske det snyggaste shownumret i finalen men sen när han jag någonsin förespråkat överdådiga shownummer i Melodifestivalen?

Min tippning: Går nog hem hos tittarna, mindre troligt hos juryn. Hamnar i topp 5.

 

4. Oscar Zia – Ännu en Saade-kopia dyker upp i Melodifestivalen (tar de aldrig slut?) och gör ett häftigt dansnummer, tar sig i skrevet och sjunger tjalalalala! Att påminna om Eric Saade är dock aldrig ett bra tecken.

Min tippning: Denna intetsägande mellanakt luktar inte väl hos tittarna, men juryn kanske gillar Popular-vibbarna. Hamnar i botten.

 

5. Linus Svenning – Låter som något som skulle passa på Sverigedemokraternas valvaka i september. Misstänker starkt att de använde 50 % av sin kassa på att rösta på bidraget.

Min tippning: Sympatirösterna kommer inte vara tillräckligt för en topp fem och den internationella juryn lär inte slösa sina röster på detta. Hamnar i botten.

 

6. Helena Paparizou – Helt klart den bästa artisten i finalens startfält men låten är soppa. Vilket är jäkligt synd. En av de bättre bidragen som helhet, men Helena har fått sin tid i Eurovision.

Min tippning: Folket förblir ointresserade. Internationella juryn levererar men inte tillräckligt. Hamnar i botten.

 

7. YOHIO - Magtröjan är tillbaka. Tyvärr väldigt förutsägbart och tråkigt. Nästa!

Min tippning: Tummen upp från folket men dissas återigen av den internationella juryn. Kommer trea.

 
8. Sanna Nielsen – En fantastisk röst från en grym artist, låten är tyvärr mellanmjölk i jämförelse med Empty Room från 2008. Förblir finalens bästa bidrag.

Min tippning: Vinner.

 

9. Panetoz – Med friska fläktar och solsken är Panetoz de enda i finalen som faktiskt äger sin genre. Skönt med något som känns genuint och äkta.

Min tippning: Kommer att få ganska svaga röster från både folket och juryn. Hamnar i botten.

 

10. Ace Wilder – Hon är 30 år men klär sig som en tolvåring och sjunger om att hon vill slippa jobba. Kris?

Min tippning: Folket under 30 tokröstar. Juryn är mer skeptisk. Kommer tvåa.

 

Ska du titta på Melodifestivalens final imorgon?