Bernhardina

Uppdatering

Aktuellt, Foto - Modell, Mitt.. Liv

 
Bjuder på ännu en bild från när jag, Alice, Hellen och Saga fotade på Skeppsholmen en kväll. Tänkte bara uppdatera med en god nyhet: Jag funderar på att börja blogga aktivt igen. För det första har jag haft paus i nästan två år. För det andra har jag så himla många bilder och fotoprojekt på gång och jag vill gärna ha ett forum för att publicera dem. Så det blir nog lite bloggande framöver, kul va? :)
 
Vad händer i mitt liv? Jag är usel på att skriva om mitt liv. Varför skulle någon egentligen vilja veta vad jag sysslar med? Men har man en blogg kanske man borde försöka berätta. Inte vad jag äter till frukost, vad jag har på mig för kläder eller hur stökigt det är på mitt rum. Det är inte intressant. Jag kan ju berätta att jag kommer att plugga väldigt mycket i höst. Jag ska läsa flera kurser i historia, en kurs om väpnade konflikter och massmedia samt en liten distanskurs i spanska. Jag ser verkligen fram emot det! Det var länge sedan jag kände mig såhär taggad att gräva ner mig i studierna. En anledning till att jag ser fram emot det tror jag är att hela den här sommaren har präglats av ekonomisk osäkerhet. Jag har tvingats låna oerhört mycket pengar av min familj för att klara mig och det är aldrig kul. Jag har fått springa mellan försäkringskassan, skatteverket, arbetsförmedlingen, socialen och diverse underbetalda deltidsjobb. Det är inte lätt att vara student på sommaren.
 
Jag måste stå ut en månad till, men när skolan börjar igen och jag får studielånet kommer vardagen tillbaka. Den stabila tryggheten. Jag tror att erfarenheten gör mig gott. Den ökar definitivt min övertygelse om att vi behöver basinkomst, dvs. villkorslös medborgarlön till alla medborgare i det här landet. Det tar oerhört mycket kraft att fylla i alla tusen papper från socialen och arbetsförmedlingen - samtidigt förväntas man aktivt söka jobb, arbeten som inte finns. Något med systemet är snedvridet och jag tror att det enda som kan lösa problemet är att alla får medborgarlön. Hoppas bara att något politiskt parti driver den frågan till nästa val.
 
Jag hade kunnat söka jobb idag, men jag måste iväg till skatteverket nu. Sedan till socialen.