Bernhardina

Mitt år 2012

Aktuellt

 
JANUARI
När det var som kallast i Örebro hjälpte jag pappa inför försäljningen av hans café. Mat fick slängas, mängder av pajer och bullar som hade gått ut hamnade i containern på centralstationen. Det var en bisarrt att se så mycket mat i soporna. Det som gick att äta hamnade i vår egna frys.
 
 
Skridskor på Rynningeviken blev en favoritsyssla under resten av vintern. Det här var en av de vackraste dagarna i början av året. Frosten låg stilla och glittrade. 
 
 
Så var det innebandynatt på Karolinska skolan enligt tradition! Och marknad samtidigt, enligt tradition. Och mängder av munkar, skratt och foton. Enligt tradition.
 
 
Jag invigde softboxen och fotade vackra Anna. Uppgraderade skills i retuchering, ljussättning och foto överlag förstås. Tyckte att det var precis lika trevligt som...
 
 
... plåtningen med Zarah, där jag valde att göra en mer konstnärlig och filmisk betoning på bilderna och använda mig av befintligt ljus. En utmaning för mig som krävde en modell med fantastisk karaktär vilket Zarah har gott om.
 
 
FEBRUARI
Det här var månaden jag blev vuxen. Den inleddes med att fira Linnéa med kladdkaka och tomtebloss, och den avslutades med att fira mig med fin middag och kvällspromenad. Jag bjöd hem mina närmsta vänner till en kväll som jag sent glömmer. Dagen därpå, på artonårsdagen, firade jag med familjen och min bästa vän Adriana.
 
 
MARS
Framåt våren brukar jag ligga efter i skolan men år 2012 var det väldigt tufft. Tvåan på gymnasiet är ett helvete om man frågar mig. Tur att det finns småsaker att glädja åt. Som att solen kommer fram och man kan ta fler outfit bilder och ja - fota överhuvudtaget!
 
 
APRIL
Våren kom allt snabbare och jag gjorde utflykter med pappa under den tid jag brukar kalla Spindlarnas Tid. Det var hemskt men vi fick fina bilder. Solen låg på och jag fick ta av mig jackan.
 
 
MAJ
Våren spenderades med träning och firandet av Sveriges vinst i Eurovision Song Contest, vilket man gör bäst med en jättelik dammsugarkaka och en blommig bordsduk.
 
 
JUNI
Sen kom juni! Underbara juni! Helena och jag åt jordgubbar i parken efter skolavslutningen. Familjen gick ut och åt middag och jag gratulerade kusin-vitamin som tog studenten. Kladdkaka och sveriges flagga på köksbordet. Fint.
 
 
JULI
Jag flyttade in hos min pappa för första gången och spenderade dagar med att ägna mig åt allt det där onödiga man gör när man har obegränsat med tid. Men några saker var ändå lite nyttiga...
 
 
Som att jag utnyttjade det fina vädret för att ta lite sportbilder på en av mina absoluta favoritmodeller (och ni borde känna till henne vid det här laget så mycket som hennes ansikte har prytt min blogg de senaste två åren).
 
 
Jag fick även några kort på vackra Linnéa och i år igen är det hon som ger mig mina personliga favoriter. Min kamera älskar den tjejen...
 
 
AUGUSTI
Ni vet vad jag gjorde i augusti! Jag var förstås i London under olympiska spelen! En av mina absoluta favoritsemestrar genom åren tror jag... kanske till och med #1! Sport är bara kul en gång vart fjärde år (med undantag från hockey- och fotbollsligorna) och så får man chansen att vara med vilket är toppppen!
 
 
SEPTEMBER
Förutom att fira min brors tjugoårsdag blev september en skolmånad. Det är alltid trevligt att vara tillbaka igen! Den här gången som en trea. Förutom att gotta mig i terminstartens låga tempo hade jag kul i den digitaliserade miniatyrvärlden Azeroth, där jag spec'ade min druid till balance och restoration sam equip'ade min night elf med gear boostat av stamina och intellect. Och den som inte förstod något av det där behöver aldrig göra det heller.
 
 
Åh just det! Jag testade fotostudio för första gången och Helena lekte modell once again! Hon gav mig även en snabbkurs i ljussättning. Bilderna kommer - nästa år!
 
 
OKTOBER
På hösten hade jag äntligen råd att köpa in min nya kamera, en Nikon D800 som jag sparat till under året. Videofunktionen tillåter mig att använda mig av rörlig bild och jag fick genast en massa idéer jag planerar att sätta till verket under 2013. Det var också den här månaden jag drabbades av tinnitus. Det där jävla skriket.
 
 
Anna fyllde hela sjutton år! Vi firade, spelade spel och åt en massa gott... kan det bli trevligare? Annas snygga Superman-tårta är oförglömlig och smakade smaskens om någon undrade.
 
 
NOVEMBER
Kulturnatten 2012 är något jag inte glömmer. Jag var jury i den skrivartävling jag kom trea i förra året och fick presentera årets trea. Jag, Linnéa och Anna härjade på stan, drack milkshake och tog lite kort. Det var en mysig kväll som omslöt mitt hjärta. Vet inte varför.
 
 
 Jag gjorde något jag aldrig gjort förut - filmade ett liveframträdande och klippte ihop en musikvideo. Det var mest för att få erfarenhet och testa min nya kamera. Det blev uppskattat och jag insåg att jag vill göra film!
 
 
 I slutet av månaden gick jag på fotorunda med Sara och Helena. Vi tog kort i novemberdimman och fick fina bilder. Utflykten slutade abrupt och i ambulans tyvärr, när mitt knä vreds ur led och jag tillbringade resten av dagen på en bår i ett rum på akuten. Helena bevisade sitt stora värde när hon stannade hela dagen och kvällen.
 
 
DECEMBER
Den toflte månaden spenderades liggandes och sittandes och gåendes med kryckor, vilket inte direkt bidrog till julstämningen. Jag låg efter med allt i skolan och det satte sina spår, mest i form av stress och ökad tinnitus. Men julen blev fin och jag reste till kusinerna i Vänersborg. Knät är mycket bättre, om ni undrar. 
 
Det verkar som om jag överlevde 2012... Gott nytt år!