Bernhardina

Harry Potter och halvblodsprinsen (David Yates)

Recensioner


Betyg:+++

Harry Potter beger sig tillbaka till Hogwarts samtidigt som rykten vimlar runt i trollkarlsvärden om att han är Den Utvalde, den som i slutet ska förgöra den onde Lord Voldemort. När elever blir förgiftade och utsatta för förbannelser börjar han misstänka att Draco Malfoy ligger bakom mordförsöken. Vad är Voldemorts nästa drag och vad kommer det att kosta Harry?

Filmen börjar ganska torrt. Snabbt och utan förklaringar. Men den växer mot mitten och blir riktigt bra. Slutet är i genomsnitt inte alls bra. Visst finns det fördelar - det var t.ex. ett utdraget slut och man gillar ju inte korta slut som går för fort! :P Men mycket hade kunnat gjorts bättre, och det saknade action. I genomsnitt saknade hela filmen riktig action och jag tror att vi har lärt oss vid det här laget att David Yates förlitar sig på bra digitalisering istället för att ge scenerna energi. I slutet fick man lite tårar i ögonen men annars fanns det inte någon riktig hjärtekrossar-scen (möjligtvis den där Hermione just sett Ron bli tillsammans med Lavender). Det var mer kärlek än någonsin i den här men det var synd att det nästan handlade mer om Ron-Lavender-Hermione än Harry-Ginny.


Jag är inte särskillt fötjust i Dumbledore-skådisen. Tycker bättre om den tidigare. Inga undantag för den här filmen. Dumbledore lever inte upp till förväntingarna. Snigelhorn går ann, men det tar ett tag innan man vänjer sig vid honom. En kort fajt vid Kråkboet i mitten av filmen är nog menad till att göra det hela lite mer spännande - men tvärtom är det dåligt genomtänkt och aldrig riktigt spännande.


Jag tycker bättre om den här filmen än den förra. Den här var längre och lite mer spännande, trotts bristerna. Jag ger den tre pluss och beklagar att valet av regissör till de två sista filmerna är densamma som denna.


//Bee XOXO